A Nokia Siemens szerint az Apple legújabb mobil operációs rendszere már támogatja a Network Controlled Fast Dormancy nevű technológiát. Ennek az újításnak hála az iPhone és a hálózat kapcsolata optimálissá válik, így együtt a lehető legjobb teljesítményt nyújtják. Működés közben az iPhone szoftvere a hálózattal együttműködve keresi meg azt az adótornyot, amelyik a legkevésbé leterhelt a környéken, így azt minimális felesleges adatforgalommal tudja használni. Nem teljesen értem, hogy miről van szó, de a lényeg, hogy a mobil és a torony kevesebbet baszogatja egymást, ami mindenkinek jó.

A technológiát jelenleg csak a Nokia Siemens hálózata támogatja, és a házi tesztelgetésük során vették észre, hogy az iPhone 4.2-es szoftvere meglepő módon válaszolgat az adó felkérésére. Azért érte ez váratlanul a mérnököket, mert korábban nem volt ilyen együttműködés az Apple és a Nokia Siemens között, a technológiát csak úgy önszorgalomból kódolta a kaliforniai cég a szoftverbe.

Hogy legyen valami fogalmunk is ennek hasznosságáról: a Network Controlled Fast Dormancy segítségével egy közelebbről meg nem nevezett okosmobil beszélgetési ideje hatról 11 órásra nőtt.

Banzai!