A NetApplications hónapról-hónapra monitorozza a web forgalmát, és azt figyeli, hogy milyen változások tapasztalhatók az egyes operációs rendszerek piaci részesedésében. Azt eddig is lehetett látni, hogy az iPhone egyre nagyobb tortaszeletet hasít ki magának, és előbb-utóbb eléri az egy százalékos piaci részesedést, arra viszont senki sem számított, hogy az iPhone 4 premierje ekkora löketet ad a növekedésnek. Nézzük csak meg az alábbi grafikont:

Ebből kiderül, hogy az utóbbi fél évben összesen 15 tized század százalékponttal erősödött a mobil a teljes piacon, míg csak júliusban 11 tized század százalékpontot hozott a forgalomból. Ezek alapján már minden 142. internetre kapcsolódó eszköz iPhone. Az Apple mobilját még ugye alig néhány piacon forgalmazzák, ráadásul ezek többségén hiánycikk, mégis majdnem sikerült már befognia a Java ME-t, amit 0,78 százalékával a harmadik világszinten, és jó eséllyel rövidesen meglesz a Linux 0,93 százaléka is.

A Mac 5,06 százaléka, pláne a Windows 91,32 százaléka jelenleg befoghatatlannak tűnik, az viszont tökéletesen látszik, hogy az asztali operációs rendszerek egyre kényelmetlenebb helyzetben vannak, tavaly szeptemberben ugyanis még mindannyian jobban álltak.

A Windows 92,77 százalékon, a Mac 5,12 százalékon állt, a Linux 0,95 százalék körül mozgott, míg a Java ME a jelenlegi kevesebb mint felével, 0,3 százalékkal gazdálkodott, és az iPhone is csak 0,35 százalékon állt.