Csak az gondolhatta, hogy az Apple mobilja képes lesz megőrizni elsőségét az Androiddal szemben, aki semmit sem ért a piacból. A kaliforniai cég egyetlen készüléket árul, ami egyértelműen prémiumtermékként van pozícionálva, míg az Android most már harmincezer forintos készülékekre is rákerül. Mintha valaki azt gondolná, hogy a kaviár lesz a legnépszerűbb étel, csak mert finom.

Egy teljes platformmal szemben persze tehetetlen az iPhone, de a konkurens kaviárgyártók ellenében már nem az, és ha így nézzük a dolgot, elég jól áll Steve Jobs cége: mobiljuk népszerűbb mint bármelyik, Androiddal szállított okostelefon.

Az idei második negyedévben legalábbis 8,4 millió készüléket adott el az Apple, míg az egyik legnépszerűbb androidos telefont, a Droidot meg a Milestone-t gyártó Motorola csak 2,7 millió okosmobilt adott el. Eközben a HTC 2,8 millió készüléket értékesített, ez a szám egyébként 3,5 millióra nő, ha a nem saját márkával ellátott, de HTC által gyártott készülékeket, például a Nexus One-t is figyelembe vesszük.