Tegnap sűrű napunk volt, a bejelentések és az Appleblogos nyereményjáték miatt könnyen elsiklottunk egy szokatlan Apple-termék felett. Ez pedig egy akkumulátortöltő - ha nem AZ akkumulátortöltő - egyértelmű magas labda egy kis beszólásra a Maceseknek - megkaptam én is a magamét a szerkesztőségben.

Jobs mentségére szóljon, hogy a terméket nem egy keynote-on mutatta be - ami viszont logikus lett volna a Magic Trackpad esetében -, hanem csak úgy elsütötte, hogy a vérbeli desktoposoknak ne kelljen a töltő vásárlásakor sem elfordulni az almától.

A tízezer forintos töltő azonban nem az Apple dizájn miatt jó, és nem azért, mert hat akkumulátort adnak mellé, hanem mert zöld. Mit zöld, szuperzöld. Az Apple szerint ugyanis a töltési ciklus után az Apple Battery Charger csak 30 milliwattot eszik, míg az ipari átlag 315 mW. Nem tudom véleményezni a számokat, ha valaki többet tud a töltők áramfelvételéről a töltés után, jelentkezzen.

Ezért volt értelme a terméknek: az Apple tovább menetel a zöld besorolásért, a szemünk előtt vált környezetvédelmi szervezetek által elmarasztalt, a lista végén kullogó gyártóból a legzöldebb céggé, és ez a kis, jelentéktelennek tűnő termék is egy pirospont.