Újra megjelentette a szabadalmi hivatal az először 2008-ban felbukkant dokumentumot, ami egy különös, egyfolytában reklámokkal bombázó Mac OS X operációs rendszert ír le. A hirdetések megjelenése alatt a felhasználó alavető funkciókat sem ér el, meg kell várnia egy bizonyos időt, hogy újra dolgozni tudjon. Ezért cserébe a rendszer ingyenes vagy olcsóbb lehetne.

Mondjuk a nyolcezer forintra belőtt Snow Leopard után ez már viccesen hangzik.

Az operációs rendszert szabad internetelérést kínáló nyilvános gépekre lehetne telepíteni, például egy Mac Pro-terminálban tudom elképzelni a dolgot a Blahán. Mire azonban végiggondoltam, gondolatban már nem ellopták?

Ahogy olvasgattam a ficsöröket, különös gondolat jutott eszembe. Lehet, hogy az Apple máris tesztei ezt a módszert a mobil operációs rendszerekben, azon belül is az iPhone 3G-n futtatott valamennyi verzión. Most már egyre többen erősítenek meg benne, hogy az utóbbi hónapokban a kétéves telefonok várakozni kezdenek egy-egy parancs kiadása után. Ilyenkor gondolom reklámot láthatnánk, ami után újra hozzáférhetnénk a szeretett telefon teljes sebességéhez.