Steve Ballmer bejelentette, hogy év végéig egy rakás Windows 7-es tablet kerül piacra. A Microsoft állítólag több partnerrel is együttműködik a kütyük kifejlesztésében, így a Dellel, az Asussal, a Sonyval és a Toshibával.

Jól látjátok, a HP már nincs a listán, pedig korábban a világ legnagyobb számítógépgyártójával hirdették a Windows 7-es tabletek fölényét. Csak hát a HP menet közben rájött, hogy rossz az egész koncepció, így kukába dobta a windowsos világ által megváltónak, iPad-gyilkosnak gondolt Slate koncepcióját, és a Palmot felvásárolva egy olyan tablet fejlesztésébe kezdett, ami célszoftverével valódi konkurenciát állíthat az Apple-nek.

A többiek a jelek szerint még mindig nem értik, hogy a Windows 7-es tablet egy FAIL. Sokan szoktátok kommentelni, hogy nem is az Apple, hanem a Microsoft volt az első a tabletkoncepcióval, hiszen a redmondi cég már a 2000-es évek elején előállt a nyomogatható kijelzőkkel, ami persze igaz is, de a történelem mégiscsak azt bizonyítja, hogy az egész elképzelés hibás volt: hiába volt tíz év előnye Ballmeréknek, nem tudtak egyetlen olyan készülékkel sem előállni, ami igazán megváltoztatta volna a számítástechnikát, mert Windowsra építeni a tabletet olyan, mint benzinmotorra az elektromos autót.

Az iPad viszont megfelelt az elvárásoknak. A palmos HP-nek esélye lesz rá, hogy megfeleljen. Ugyanez a helyzet az androidos tabletekkel.

A Windows 7-tel szerelt kütyüt viszont bukásra vannak ítélve. Óriási szopás a Microsoftnak, hogy ha mégis elkezd egy tabletekre szánt operációs rendszert készíteni, akkor meg pont azt az előnyét veszti el, ami a hagyományos gépeknél kilencven százalék fölött tartja a piaci részesedését: nem lehet majd telepíteni a pc-n használt programokat, idegen lesz a kezelőfelület és a felhasználás módja.

Ha a régit nyomja, bukásra van ítélve. Ha idegen terepre téved, elveszti előnyét. Nehéz évek ezek a Microsoftnak, mert a pc-ipar átalakulóban van, és a mobilplatformon elszenvedett folyamatos vereségek után a számítógépek piacán is részesedést veszthet, ha megújulásra képtelen mamutként szemléli, amint a tabletek véghezviszik forradalmukat.