Itt ülünk a Stexben Handrás új iPhone 4-ével, beinstalláltunk egy Micro SIM-et is, szóval ha csak ingyen internet kell valakinek, vagy csak meg akarja nézni a leveleit, akkor jöhet ide, kábé kettőig.

Először is: TÉRERŐELDOBÁS. Egyszer sikerült. Egyszer. Azóta ötvenféleképp próbáltuk vagy ötvenen, soha többet nem jött össze. A probléma tehát létezik, de sokkal inkább elméleti, mint valós veszély.

A Retina Displaytől konkrétan lefostuk a bokánkat, először Csaba, mert ő előbb látta, félelmetes ez a felbontás. Egy weboldal simán olvasható nagyítás nélkül is, ráadásul a kontraszt is sokkal jobb lett.

Először egy iPhone 3G-vel hasonlítottuk össze a letöltési sebességet 3G-s hálózaton, ami ugyan nem igazságos, lévén a 3G-ben csak 3,2 Mbps-es 3G-s csip van, az iPhone 4-esben pedig 7,2-es, ráadásul n-es wifi. A különbség megalázó, a Speedtesten 5 megabit letöltéssel és 1,4 megbites feltöltéssel szerepelt az új telefon, szemben a 3G 2 és 0,2 megabitjével. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy WSJ 16 másodperc alatt jött le a 40 másodperccel szemben.

De bőven nyert a készülék az iPhone 3GS-sel szemben is, ami 5 megabites feltöltési, 270 kilobites feltöltési sebességet ért el, a WSJ 25 másodperc alatt jött le 3G-s hálózaton.

A youtube-os HD videók akadás nélkül, valódi HD felbontással mennek, nagyításnál is tűélesek a vonalak.

Az iMovie-t is próbálgattuk, Handrás párizsi videóját nézegettük, ami néhány megakadáson kívül a áttűnési effektek után egész jól muzsikált, viszont amikor kiléptünk a programból, konkrétan használhatatlan lett az iPhone 4, újra kellett indítani, hogy lehessen használni. Az 512 megabájt tehát lehet, hogy sok, de nem mindig elég.

A FaceTime a bemutatóban jól nézett ki, valójában óriási baromságnak tűnt, de kipróbálva elmondhatjuk, hogy az egyik legszórakoztatóbb telefonbeszélgetésen voltunk túl ever. Ez a kicsi, kézben hordható eszköz a pofonegyszerűen használható szolgáltatással kiegészítve olyan jópofává varázsolja a videohívást, amilyenné a laptopok sosem tudták, EZ A JÖVŐ. De egy kép többet mond ezer szónál, hát még az 1 perc 20 másodperc alatt lepergő 1920 kép, szóval nézzétek meg a videót, amiben Handrás beszélget Csabával FaceTime-ot használva. A videó Handrás kollégájának dekoltázsáról indul.

 

Optika: kurva jó. Simán használható fotókat készít a gép, ha nincs más, használhatjuk akár kirándulás alatt is, amíg szabadtéren vagyunk, éles, jó színű, nem különösebben zajos képeket készít az iPhone, simán hozza a 30 ezer forintos digitális kamerák színvonalát. Videóban még erősebb a cucc, a 720p-s felvételek Youtube-ra, vagy akárhová feltöltve megállják a helyüket, csak arra kell vigyázni, hogy a könnyű készüléket használva beremeg a kezünk, és az ilyen apró mozgásokat nem nagyon tolerálja a gép, furcsán maszatolódik a kép.

Eddig tizenöten jöttetek megnézni a készüléket, továbbra is hajrá és welcome.

update: elindulunk Ádámmal, mostantól Handrást keressétek, ha meg akarjátok nézni a cuccot.

Kérésre itt egy-egy screenshot: az új iPhone és a régi.