Eheti hirdetőnk, az iStyle új üzletet nyitott, ennek örömére mi is ellátogattunk a megnyitóra. A bejáratnál Gábor, az üzletvezető széles mosollyal fogadott. Nem csoda, vagy két-háromszáz ember állt sorba az esőben, várva arra, hogy bejusson az Andrássy út 36. szám alatti üzletbe. Főleg annak fényében volt ez különös jelenség, hogy csak száz iPod touch-ot hirdettek meg 30 ezer forintos áron, az első száz vásárlónak. Később még beszereztek száz touch-ot, hogy ne várjanak hiába a cimborák.

Az üzlet homlokzatán kívülről még szerelték a bolt logóját, belül már száz százalékos készültséggel várták a rohamot. Két iPod-pult fejhallgatókkal (mint kiderült, az Apple kívánsága), két Mac-pult, egy pult külön a hangfalaknak, és a fal mellett szekrényekben a kiegészítők - a nagyjából 115 négyzetméteres üzletterületre ezek fértek el, szellősen, természetesen pontosan az Apple által előírt távolságra egymástól.

Zene is van, ha jól látom (javítsatok ki, ha tévedek), hogy Kozmix Lala déjézik iPaden, mellé egy beatbox-bajnok nyomatja a kontentot.

A boltból egy ajtó vezet a szervizbe, innen pedig egy lépcsőn jutunk fel az oktatóterembe. Itt 8 darab iMacet állítottak be szolgálatba, de az asztalok átrendezésével 25 fő részére is tudnak bemutatókat tartani.

Gábor elmondta, hogy az APR-színvonalat folyamatosan emeli az Apple, így a mostanihoz hasonló dizájnnal épített store nagyon kevés van Európában. A szürke-fehér dizájn, a rengeteg üvegfelület, nagyobb raktár (az egyre növekvő számú Apple-terméknek) és persze az aprólékos előírások az üzletre - az összes követelménynek egyből eleget tettek, nem várták meg a kötözködést.

Szóval a zenélés még mindig tart, az utcán még áll a sor, de valószínűleg aki most megy, az már lemarad az olcsó iPod touch-ról, de legalább a sor kisebb lesz, és kozmixozhat egy kicsit. Este tízig nyitva lesz az üzlet.

update: újra arra jártam, megjelentek a csajok (elnézést, modellek) Nanushka magyar divattervező ruháiban. Hát rég nem kellett ennyire kényszerítenem magam, hogy szemmagasságban tartsam a tekintetem, a legdurvább dekoltázsok ever.

Kint pedig így táncoltak a lányok: