almalé és kungfu Rólunk

Hol használják legtöbbet az iPhone-t?

Gene Munster elemző szerint év végéig 78 millió iPhone és iPod touch lesz forgalomban, ami azért is meglepő, mert nyáron még csak 40 millió készülékről beszélt az Apple. Persze itt a karácsony, a Hitwise felmérése szerint pedig a keresőkbe minden 57. brit az iPhone-t írja, ráadásul az Apple telefonja a mobilokra keresés 14 százalékát viszi, ezzel a legkeresettebb termék a királyságban a december 6-tal lezárult héten.

Még érdekesebb kérdés, hogy vajon hol lesz ez a 78 millió kézülék, mi lesz a kínai piaccal, hol tart Európa, mit esznek a japánok. Ismét csak az AdMob felmérését lehet segítségül hívni, ami a hirdetések forgalmából következtet a használatban lévő telefonok számára a 2009 január és november közötti időszakban.

Ezért nem is meglepő, hogy Kína egyáltalán látszik a tortán, hiszen rengeteg szürkeimportból származó készülék található arrafelé. A China Unicom legutóbbi hivatalos jelentése szerint 40 nap alatt 100 ezer készüléket adtak el, vagyis az első hétvégén tapasztalt érdeklődés mit sem változott az utóbbi hetekben.

Az Egyesült Államokat nem kell magyaráznom, Japánt viszont érdemes, eszméletlen na jó, mégsem annyira nagy szeletet kapott a tortából, az érdeklődés a telefon iránt itt emelkedett a legtöbbet ebben az évben. A hatalmas érdeklődést az Impress legutóbbi felmérése is igazolja, eszerint az iPhone viszi a szigetország okostelefon-piacának 46,1 százalékát. Ezzel nagyjából le is zárhatjuk a japánok szeretik-e az iPhone-t kérdést.



Bombariadó

Időnként belefutok Handrás blogján a Duna Pláza bombariadóiba: szinte heti rendszerességgel betelefonál valami idióta, emiatt aztán folyton ki kell üríteni az egész bevásárlóközpontot. Robbantás persze sosincs, nem valós fenyegetések ezek, csak egy töketlen tizenéves gondolja, hogy óriási poén elcseszni egy rakás ember napját. Ennél nagyobb öröme sose legyen az életben.

Nagyjából erre gondoltunk Dórával tegnap a budaörsi Decathlon előtt, amikor a rendőrök húztak egy szalagot a bejárathoz, majd felszólítottak minket, hogy hagyjuk el a parkolót, az épületet kiürítik, bombariadó van.

Mindez épp a legnagyobb hóesésben történt, tucatnyi autó próbált kiállni a parkolóból, pillanatok alatt félórás-órás dugó alakult ki a budaörsi bevásárlóközpontok előtt. A kerülőutak, jeges emelkedőkön ugratások, levágások bevetésével is csak másfél órával később értünk haza a belvárosi lakásunkba, összesen három órát vett el ez a kaland az életünkből, teljesen feleslegesen.

Feleslegesen, mert valaki úgy gondolta, hogy élete legnagyobb poénja lesz felvenni a telefont, és belebúgni, hogy „hálló, bombát rejtettem el az épületben!'”.

Hát szép karácsonyt kívánok ennek a szerencsétlennek.

Titeket megszívatott az időjárás, vagy otthon vészeltétek át a tundrát?



Utazó iPhone: Párizs

Európa egyik legszínesebb városába is ellátogatott Utazó iPhone-unk. A Párizs szót hallva nekem egyszerre ugrik be a Szajnában úszó, egyszer hugenotta, másszor pápista tetemek, a Bastille szétvert falai, a legnagyobb impresszinosták abszinttól mámoros duhajkodása és Amelie kertitörpéje (ez utóbbi teljesen érthető egy olyan rovatban, amit pont az a törpe ihletett).

Utazónk persze gyorsan alkalmazkodott az ottani könnyed életmódhoz, és mindjárt két olvasónkhoz is hozzácsapódott. Az első képet Szifonpatróna küldte.

Tovább olvasom


Fejbelőtték a MacBookot

A mostani sztori már csak azért is érdekes, mert közel sem tiszta, hogy pontosan mi történt, a végeredmény viszont annál inkább egyértelmű: valaki kivégzett egy MacBookot Prót.

Az egész Izraelben történt, ahová Lilysussman megpróbált belépni. A lány nem tisztázott okokból magára hagyta csomagjait a reptéren, ráadásul a papírjai sem voltak rendben, hiszen kiderült belőlük, hogy Egyiptomban él. Éppen ezért kétórás kihallgatás vette kezdetét, ami során meg kellett magyaráznia, miért nem Izraelben lakik, mit szól a helyi konfliktushoz, egyiptomi-e a barátja, ilyesmi. Majd amikor lezárult a vallatás, bejött egy fickó, és közölte, hogy Lilysussman magára hagyott laptopját sajnos biztonsági okokból fejbe kellett lőni. Háromszor.

Nem derült ki pontosan, hogy milyen ellenállást tanusított a megfigyelés alatt végig gyanúsan viselkedő laptop, talán az arab billentyűk húzták fel a biztonságiakat, ezzel együtt biztosak lehettek benne, hogy jobb ez a világ a fotón is látható MacBook Pro nélkül. Igazán aljas egy alak volt, az egész emberiség felsóhajthat most, hogy nincs többé. Bárcsak az összes hasonló szemétládával így bánnának el a hatóságok.

Hogy azért valami jó is legyen a történetben, Lilysussman a laptop roncsainak átvizsgálása után megállapította, hogy a merevlemez csodával határos módon sértetlen maradt, így az adatai legalább megmaradtak. Most örülhet csak igazán, hogy nem UZI-val lőttek bele egy sorozatot a MacBookba, vagy nem semmisítették meg a közveszélyes elemet egy termonukleáris bombával.

FYI: ez továbbra is az Appleblog, a politikai tartalmú kommenteket ahogy eddig, most is moderálni fogjuk.



A karácsonyi nyereményjáték kérdése

Ahogy ígértük, háromkor élesedett ez a post. Azé a karácsonyi ajándék az iDealer felajánlásából, aki először szállítja kommentben a helyes választ. A feladat közepesen lesz nehéz, és az 1700 eddig megjelent írás átfutásával pillanatok alatt szállítható a válasz. Vagy sokkal inkább gondolom valamelyik keresőprogram segítségével. Legjobban viszont az jár, aki fejből vágja a blog történetét, mint például mi ketten, kár, hogy mi nem játszhatunk.

Szóval:

Melyik magyarországi településen találtuk ki Ádámmal, hogy létrehozzuk az Appleblogot?

Egy, kettő, három, éééés...indul! 

update: a gyorsan rövidre zárt játék nyertese tehát millAh. Gratulálunk. A nyeremény átvételének részleteit e-mailben beszéljük meg.




süti beállítások módosítása