almalé és kungfu Rólunk

Egy olvasónk szerelmi kálváriája az iPhone-jával

Viktortól kaptuk ezt a megható történetet szerelemről, megcsalásról és egy viharos románcról. Enjoy.

Minden olyan szépen indult. Szerelem volt első látásra. Rögtön két éves hűséget fogadtunk egymásnak és onnantól kezdve minden percünket együtt töltöttük. Voltak nehézségek, de melyik kapcsolatban nincsenek? Múltak a hónapok, a rózsaszín köd tovaszállt, és a lángoló szerelem csendes lángocskává szelídült.

Egyre gyakoribbak lettek a resetelések, mindennapossá váltak a türelmetlen szóváltások, és ha úgy volt kedve a drágámnak, percekig nézhettem a szürke kijelzőt. Persze mások előtt tartottam magam, nem beszéltem a gondjainkról. Nem akartam nézni az elégedett, kárörvendő arcokat: "Mi megmondtuk, hogy csak egy hájpolt szar." Azt már nem, lerendezzük családon belül.

Tovább olvasom


Freerun a nap nyomában

Egy cimborám - természetesen rendszeres Appleblog-olvasó - készített egy videót, amit szeretnék megosztani veletek. A felvételek Győrben készültek, Nagy Richárd freerunner, egy Sony fx1000-es HD kamera, egy 4 magos MacPro, egy darab Final Cut és két 24 colos monitor közreműködésével. És szerintem rohadt jó lett.

Meglepő, hogy Róbert elmondása szerint a kevesebb mint egy éves MacPro kevésnek bizonyult a lassítós effektek kirendereléséhez. 3 és fél óra volt, mire a kész anyagot fogyasztható formátumba mentette a Final Cut. Szóval egy kicsit csalódnia kellett a gépállatban.

A videót benevezték az RTL webcsillag születik közönségszavazós versenyére is, ennek keretében itt érhető el és szavazható a mű.



Utazó iPhone: Nyomás utána!

Így jár, aki egész évben nyaral, és ráadásul blogon reklámozza magát. A CIA, az oroszok (az oroszok?) és az APEH ellenőrei is rászálltak szegény utazónkra, aki kénytelen volt emiatt munkába állni, hogy elterelje magáról a figyelmet.

A probléma az, hogy tervei szerint csak néhány hétig nyomja az ipart, és kiszámolta, hogy a jelenlegi életszínvonal fenntartásához kábé 160 ezer forintos órabér szükséges erre az időre. Szerencsére megtalálta magának Qkac-ot, aki blogja készítéséhez vette segítségét, cserébe fiktív számlák özönével látta el a befenyített telefont.

A kép itthon készült, ellenben ez egy szó szerint utazó, mi több, dolgozó iPhone. Éppen a blogomhoz készíti a következő poszt mellékletét. A blog gondolata már régóta megfogalmazódott bennem, és volt is videózásra képes telefonom, egy N73-as Nokia, de amíg a 3GS ki nem jött, esélyem sem volt a napi posztolásra, és az ott látható minőségű videók tömeges gyártására, szerkesztésére. Most meg a nagyját direkt a telefonon intézem, még gépet sem használok hozzá, csak speciális vágásoknál.

Egyébként az utazó nemcsak itthon dolgozik, hétvégenként külsőzést is vállal, ezen a képen például Franciaországban, a  Le grau du roi-ban látható a hűlt helye, merthogy elment fagyizni (a képet Szeder Gábornak köszönhetjük).

Szóval rájár a rúd utazónkra, ha tudtok neki valami állást, szóljatok. Hideghívás és masszírozás kizárva.



Mit gondolnak Steve Jobsról a kollégái?

A Fortune magazin a héten megválasztotta az évtized CEO-jának Steve Jobsot. Aki a tíz év legnagyobb dobásaira kíváncsi, itt talál egy erre a célra kinevezett díszes koordinátatengelyt. Engem azonban jobban érdekel, hogy ebből az alkalomból a Fortune magazin összeválogatta néhány közeli kolléga korábbi interjúkban elhangzott véleményét a vezérről. Ezekből, valamint a Cult of Mac interjújából készítettem egy válogatott fordításcsokrot. Enjoy.

Andy Grove, Intel, korábbi vezérigazgató

Ha Steve-ről beszélsz, különbséget kell tenned Jobs 1 - a fiatalember, aki elindította az Apple-t - és Jobs 2 - a fickó, aki visszatért, és mindent megváltoztatott - között.

A Jobs 1 időszakban meghívtak néhány szilícium völgyi vacsorára Palo Altóba. 1983-et írtunk. A vacsora egy pontján Steve felállt, és ezt üvöltötte: "30 fölött senki nem érheti, miről szól a számítástechnika." … Mennyi is volt, amikor kijött az iPod? 46?

A Jobs 2 időszakban azonban az évtized művészévé vált.

Tovább olvasom


Új embert felel majd az iPhone OS biztonságáért

Úgy tűnik, az Apple vezetése kevésnek ítéli az iPhone biztonságáért tett eddigi erőfeszítéseket, ezért a közelmúltban új álláshirdetéseket adtak fel. Mondanom sem kell, hogy iPhone OS Platform Security Manager pozícióba keresnek jó vezetői vénájú, tapasztalt és innovatív ötletekkel előálló munkaerőt.

Nem tudni, hogy az állást egy meglévő pozícióra írták ki, és valaki repül, vagy plusz embert keresnek.

Az álláshirdetés még azelőtt kikerült, mielőtt Geohot átvette volna az uralmat a legújabb baseband felett, viszont nem kizárt, hogy az új ember feladata a jailbreak ellehetetlenítése lenne. Ez valószínűleg jelentős erőforrást elvesz a biztonsági teamtől.

És ha már a jailreak és biztonság került szóba: feltört telefonokon egy súlyos és elég gyakori hiba, hogy a felhasználó elfelejti megváltoztatni a root jelszavát, és aktiválja az SSH-t (te is közéjük tartozol?). Egy holland srác eljátszott ezzel, SMS-t küldött az ilyen - nulla - biztonsággal rendelkező telefonok gazdáinak, hogy bármit tehetnek a készülékkel, egy weboldalon keresztül fizessenek neki öt dollárt, és ő megmondja, hogyan kell helyrehozni a tévedést.

Hogy, hogy nem, a feltörő később már nem volt ekkora legény, valószínűleg befenyítették zsarolás gyanújával, szóval a weboldalon ingyenessé tette a követendő eljárást tört telefonosoknak - akik ezáltal sokszor sebezhetőbbek is egyben.




süti beállítások módosítása