almalé és kungfu Rólunk

Te viselnél Apple-gyűrűt?

Amikor egy tervező előáll egy koncepcióval, sokan ráharapnak, és kész termékként állítják be a terveket. Nem volt ez másként Victor Soto iRing gyűrűtervével sem, pedig a sarokban virít a Concept felirat, ráadásul egy világító almalogó található középen, aminek a piacra dobása azonnal karlecsapást és jogi vérfürdőt eredményezne - már ha nem az Apple adja ki.

Mindegy, viszont nekem valamiért tetszik a terv, nem mintha én felvennék ilyet, de el tudom képzelni, hogy valaki igen. Soto terve szerint a kéz ökölbe szorítása aktiválná a gyűrűt, ekkor válnának aktívvá a rajta elhelyezett gombok, amivel az iPhone-t vagy a Maces lejátszót irányítani lehetne Bluetooth-kapcsolaton keresztül. Arról nem szól a fáma, hogy ezt hogyan valósítanák meg technikailag, lévén hogy az Apple támogatása is kellene a dologhoz.

A töltés persze übermenő indukciós módon történne, a telep két napig bírná a nyüstölést.
Mit gondoltok, Steve Jobs bemutatja az iRinget haját hátracsapva a következő keynote-on?

NagyM-nek köszi a tippet.



Fake! Kamu! Apple! - Főkefe különkiadás

Ebbe a rovatba is belekontárkodok, de megtehetem, Csaba úgyis a fél életét nyaralással tölti, ha akarna se szólhatna bele ugye. A mostani találat dicsősége egyébként Márké, ő küldte be nekünk a Közterület-felügyelet honlapján talált csemegét, a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottságának kiadványát, annak is első oldalát, ami így fest:

Bezony, nagyon hajaz a dolog a Safari iránytűjére, hellyel-közzel a színárnyalat és az árnyékolás is stimmel.

Viszont én azt nem értem, hogy egy egyébként elfogadhatóan elkészített kiadványnak hogy a rossebbe lehet ilyen igénytelen fedlapja? Kezdve az enyhén szólva is eklektikus Budapest felirattól az elgondolkodtató "Miénk a tér…?!" mottóig, na meg az a cuki kis magyar zászló ott lent, szóval kitettek magukért na.



Utazó iPhone: Fifth Avenue

Utazónk ismét megelégelte az önfeledt és céltalan szórakozást, hiszen mióta tudatra ébredt, foglalkoztatja a kérdés: honnan jött? Hová tart? Telefon ő vagy nem telefon?

Korábban a gyökereit kutatva járt Steve Jobs házánál, egy zalakarosi termálfürdőben, de megnyugtató választ nem kapott sehol. Most oda indult, ahol az első példányt adták el belőle, neki:

Norbi zsebében jutott el a New York-i Fifth Avenue kockaépületéhez, de mondanom sem kell, a meghatódottságon kívül más katarzist nem sikerült összekaparnia. Kép is készült róla, ahogy próbálja elfojtani a könnyeit:

És hogy mit keresett ott Norbi?

A nyaramat ámerikában töltöttem (gyerektáborban dolgoztam), és ellátogattam a New York-i Apple Store-ba, ami beszarás. Áll egy üveg kocka egy kis téren, benne a nagy alma, és sehol semmi körülötte. Amint közelebb érsz, meglátod a kockában levő liftet és a csigalépcsőt, amik levisznek a tér alatt elhelyezkedő boltba. Onnan pedig kb. ugyanaz mint minden Apple Store… De külsőre azért elég állat.

Újabb képeket ide küldhettek.



Megjelent a rohadt drága iPhone Kínában

Na, csak sikerült, másfél éve szurkolnak Cupertinóban, hogy bejuttassák az 1,3 milliárdos létszámú országba a telefont. Igaz, hogy csak az alig 125 millió előfizetővel vegetáló China Unicommal sikerült megegyezni, igaz, hogy a kormány beleszólása miatt nem került végül wifi a telefonba, de csak sikerült megszülni.

És hogy milyen áron? 5000 és 7000 jüan között árulják a lebutított 3GS-t, vagyis 136 ezer és 191 ezer forint között mozog a telefon ára.

Ez azért is vicces, mert pont nemrég olvastam az AFP hírügynökségtől, hogy mára - a másfél éves várakozás után - már mindenkinek van iPhone-ja, aki szeretett volna egyet. Min-den-ki-nek. Mondanom sem kell, bőven a mostani ár alatt.

A becslések szerint mára már 2 millió iPhone (persze wifivel) lapul a kínai zsebekben, az olcsóságra vágyók meg az eredetivel megszólalásig megegyező készülékeket vehetnek. Sőt, ott ez annyira keresett áru, hogy egy ottani kereskedő állítása szerint még jobban is viszik a replikákat, mint a csempészárukat.

Persze ott van még kábé 715 millió mobilhasználó az országban, de valljuk be, ha ők eddig nem vettek iPhone-t, miért most kezdenék el, amikor ilyen áron kínálják? Hongkongban a legdrágább modellhez egyébként már 150 ezer forintnyi dollárért hozzá lehet jutni.



Beperelik a fényképezői miatt az Apple-t

Egy michigani, perekből élő vállalat megtalálta magának az Apple-t is, miután már pert nyert a Sony, a Canon és a Fuji ellen összesen 63 millió dollár értékben. A St. Clair Intellectual Property Consultants szerint az Apple által forgalmazott kamerák négy általuk birtokolt szabványt sértenek meg, ezek leginkább a digitális, számítógéppel kompatibilis képek készítésére és kezelésére vonatkoznak.

A vállalat emelett pert indított a Nokia, a Hewlett-Packard, a Kodak, a Verizon, a Motorola, a Sanyo és a Research in Motion ellen is, valószínűleg hasonló okokból.

A beadvány nem nevezte meg pontosan, melyik Apple-kamerákra gondol pontosan, az iPhone, az iPodok vagy a Macek beépített megoldásaira, esetleg az egész intézményre úgy ahogy van.

Ami külön érdekes, hogy az Apple nyilatkozott az ügyben - sosem szokott -, kijelentették, hogy nem válaszolnak a beadványra, mert az akár jogos, akár nem, rengeteg energiát és időt vesz el. See you in court.

Elég kemény perek vannak most az Apple jogi képviselőinek nyakán, a magát idiótának álcázó Psystar sem könnyű falat, velük januárban kezdődnek a tárgyalások, a Nokia gigapere is csak most kezdődött (az Apple válasza itt olvasható teljes hosszában), és most ez a nem sok reményekkel kecsegtető szabadalmi ügy is kezdetét veszi.




süti beállítások módosítása