almalé és kungfu Rólunk

Fotó az Apple netbookról, ami nincs

Persze ha egyszer mégis lesz, az gondolom nem a szokásos 9 colos kijelzővel, Atom processzorral és hüvelykujjnyi tapipaddal áll majd elő az Apple, hanem visz valami izgalmat a koncepcióba, ebből a szempontból tehát ez a fantáziakép nem is baromság. Az mindenesetre nem derül ki belőle, hogy a kaliforniai cég miben mesterkedik, csak hogy a dizájner Szanada Iszamu milyennek szeretné látni a netbookot.

Tovább olvasom


Brutális Mac Pro várható

Na, befutott a hír, amire vártunk, és ami elrendezi az iMackel kapcsolatos félelmekeinket: az Intel jövő hónapban bemutat egy nyolcmagos Xeon processzort az International Solid-State Circuits konferencián San Franciscóban.

Nem ez lesz a világ első nyolcmagosa, mert a Sun Ultrasparc T1-et már évek óta gyártják (sőt, a vállalat idén megjelenő Rock nevű csipje 16 magos lesz), de a minket érintő X86-os világban még nem volt ilyesmire példa, az új Xeon tehát valóban erősebb lesz minden korábbi inteles csipnél.

Mivel a Core i7-technológiára épít a csip, egy remekül skálázható, brutális erejű termékről lesz szó, ami 16 feladatot képes párhuzamosan végezni, kettő tehát már harminckettőt: ha Steve Jobs mutatná be az új Mac Prót, nem hazudna, amikor azt mondaná, hogy twice as amazing. Arról nem is beszélve, hogy a hamarosan megjelenő Snow Leopard egyebek közt pont a több magra optimalizálásban jobb elődeinél, amire szükség is lesz egy ilyen szörnyrendszernél.

A legjobb hír talán mégis az nekünk, egyszerű halandóknak, hogy egy alapból nyolc, egyébként tizenhat magos Mac Pro elhárítana minden akadályt egy erősebb iMac elől, abba tehát bele lehetne pakolni az új, négymagos Core 2-est, vagy valami csökkentett fogyasztású Core i7-et. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy új iMacet kapunk, bízom benne, hogy a jelenleginél jóval erősebbet.

Újra dübörög a processzorpiac, izgalmas változások előtt állunk.



A legjobb programok az AppStore-ban 4.

Az AppStore-ban található programok száma már meghaladta a 15.000-et, teljes a káosz, hiszen ki az az őrült, aki mindet kipróbálja. Ti mit nyomogattok mostanában? Küldjétek el nekem, és felkerül a listára.

Mai listánk leginkább férfiaknak szól, hiszen lesz itt háború, sörsport, vetkőzés, még mellrázás is. A gyenge idegzetűek most hagyják abba az olvasást.

Tovább olvasom


Jön az új iMac

Termékfrissítésre még nem vártunk ennyire, mint most: a Mac mini és iMac modellek ráncfelvarrása igencsak esedékessé vált. A beépített hardverek már elavultak, az ár meg persze a régi. Mi meg türelmetlenek vagyunk.

De már nem sokáig, a pletykák szerint beindult a gépezet: az Apple jelezte a viszonteladóknak, hogy ne nagyon számítsanak a 24 colos, 3,06 gigahertzes iMac zavartalan szállítására, egyre kevesebbet tol ki magából Cupertino. Az ilyen figyelmeztetések pedig általában az új széria érkezését hozzák magukkal.

Most már tényleg érdemes várni a vásárlással, ha asztali gépre vágyunk.



Utazó iPhone: Maldív-szigetek

Dobpergést kérek, óriási hírem van: sikerült kialakítani az utazó iPhone-posztsorozat végleges koncepcióját!!! Ehhez képest annak eldöntése, hogy Intelt pakoljanak a Macekbe, az Apple belevágjon-e a mobiltelefon-bizniszbe, vagy a mostani dilemma az iMacekkel, higgyétek el, semmi. Dobpergés halkul.

Szóval a beküldött képek alapján úgy döntöttem, hogy a további zavarodott agyhalálok elkerülése érdekében egyféle képet fogadok el ezentúl. Csak olyan képet küldjetek, amin egy iPhone (végső esetben iPod Touch) van lefotózva valamilyen szép háttér előtt (pl. valamilyen szép háttér). Az iPhone-nal készített fotókat is elfogadom, de csak akkor, ha EGY MÁSIK iPhone-t kaptok vele lencsevégre. Csalni lehet, csak nem szabad.

Mai képünket Peti küldte be a Maldív-szigetekről, aki ott tölti a januárt. Remélem egyetértetek velem abban, hogy aki 30 fokban pihen a strandon, miközben honfitársai dideregve csúszkálnak az ónos eső maradványain, csak megvetést érdemel. Egyébként onnan üdvözöl minden Appleblog-olvasót.

Gyorsjelentés az országról: területét az India délnyugati részén található szigetek alkotják, csaknem száz sziget kizárólag a turisták részére van fenntartva. A szigetország legmagasabb pontja 2.4 méter a tengerszint felett, ezzel a jéghegyek gyorsuló olvadása miatt jó esélyekkel indul a Második, Az Atlantisz Sorsára Jutott Állam címért. A 2004-es cunami a maga négyméteres árhullámaival ennek megfelelően eléggé súlyos károkat okozott.

Közben meg nézzetek rá. A paradicsom.




süti beállítások módosítása