almalé és kungfu Rólunk

Feltörhető az iPhone 3GS

 

Megjelent a Pwnage Tool 3.1.3-as Mac OS X-es verziója, amivel az iPhone 3GS-eket lehet jól felszabadítani. Sajnos nem mindegyiket, mert amelyiken a 3.1-es operációs rendszer fut, annak marad a rabság, akik viszont meg tudták állni a csalogató update-gomb megnyomását, azok végre ünnepelhetnek.
 
Sajnos azonban mostanra olyan bonyolult lett a törés, hogy tényleg csak azoknak ajánlott, akik minden sorát megértették a Dev Team leírásának.

 



Jobs gazdagabb, mint valaha

Évente egyszer minden amerikai pénzeszsák kinyitja a Forbes magazint, hogy megtudja, hányadik helyet csípte el a 400-as listán. Míg a folyton irigykedő Magyarországon az érintettek próbálják eltitkolni vagyonukat, addig az Egyesült Államokban a többség büszkén vállalja milliárdjait.

Természetesen a lista élén továbbra is Bill Gates áll, aki a hétmilliárd dolláros elszegényedés ellenére is a világ leggazdagabb embere ötvenmilliárd dolcsis vagyonával. Az összeg egyébként a magyar GDP harmada, szóval körülbelül annyi pénz, amennyit hárommillió ember egy év alatt megtermel ebben az országban. Más összevetésben: a jelenlegi szinten körülbelül nyolc évig lehetne fedezni Gates pénzéből a magyar költségvetési hiányt.

Na de a mi szempontunkból ugye nem is Gates, hanem Steve Jobs az érdekes, aki 5,1 milliárd dolcsijával a 43. leggazdagabb amerikai. Bár vagyona 600 millió dollárral csökkent egy év alatt, mégis 18 helyet lépett előre a fickó a 2008-as lista 61. pozíciójához képest. Sajnos ilyen a válság, azok kerülnek előkelőbb helyre, akik kevesebbet buktak.

A pénz nagy része egyébként nem az Apple-nek, hanem a Pixarnak köszönhető. A filmgyártót még 1986-ban vette meg Jobs tízmillió dollárért, amit aztán részvényekért cserébe adott tovább a Disney-nek 2006-ban. Jelenleg ő a Disney legnagyobb egyéni részvényese, papírjai 3,9 milliárd dollárt érnek, ami a vagyona 76 százalékát adja. Jobs szerelme mégis az Apple, ahol egydolláros éves fizetésért dolgozik.

Kedvenc kaliforniai diktátorunk egyébként sokat javított hat hónappal ezelőtti helyezésén: akkor még csak 3,4 milliárd dollárt értek papírjai, amivel csak a 178. leggazdagabb amerikai volt. Azóta viszont 90 százalékot erősödtek a Disney, és 100 százalékos az Apple papírjai, aminek hála a valaha volt legjobb helyezését érte el Jobs. A korábbi rekord ugyanis a 2007-es 49. hely volt.



Annyira utálta az iPhone-ját, hogy nyilvánosan akarta szétlőni

Történt egy őszi nap, hogy a szimpatikus Donald Goodrich besétált egy Apple Store-ba, mert elégedetlen volt az iPhone-jával. Azt mondta az alkalmazottnak, hogy olyan dühös, hogy legszívesebben szétlőné egy 9 mm-essel a mobilt. Miután az eladó azt mondta, erre semmi szükség, a férfi megmutatta neki a nadrágjába rejtett 9 mm-est, és azt mondta, megteszem most, nézd. Az alkalmazott szólt a menedzsernek, aki kihívta a rendőröket.

Elképzelem a csávót, ahogy morog otthon a telefonjával, hogy te kis ribanc, már megint nem működsz, lassú vagy? Na meglásd, most megkapod a magadét. És akkor beteszi a zsebébe a telefont, begyűri a pólója alá a pisztolyát, amitől olyan férfiasnak érzi magát vagy mi, és elindul otthonról. "Majd most megmutatom, te kis szemét, elviszlek egy Apple Store-ba, hogy javítsanak meg, aztán meg szétlőlek, érted?"

Mennyi elmebeteg járkál közöttünk.



Utazó iPhone: Öntökönszúrás

Na, ezért a képért különdíj jár Freddynek és az utazó iPhone-oknak, akik Izlandon pózoltak a gigantikus fröcskölés előtt. De át is adom a szót a kép szerzőjének, akinek ezúton is elismerésünket küldjük.

A képen egy 2G és egy 3G iPhone látható, a háttérben az izlandi Strokkur gejzírrel, ami mindössze pár lépésnyire van a minden gejzírek névadójától, a Geysirtől, ami maga is egy gejzír, de manapság már nem lehet számítani rendszeres kitörésére. Megjegyezném, hogy azokhoz a képekhez képest, amik eddig megjelentek és jellemzően valami statikus dologgal a háttérben készültek, egy ilyen kép elkészítése egy kiadós öntökönszúrás. Merthogy ez a látvány csak kb. 6-10 percenként fordul elő, és bizony csak néhány másodpercig tart. Ennek következtében lehet számítani percekig fagyos kézzel, merev derékkal ácsorgásra, hogy aztán amikor megmozdulsz, hogy némi vért juttass gémberedő végtagjaidba, elmulaszd a látványt.

Szinte érzem az északi fagyos szeleket a kezemen, ahogy elnézem a képet, a hangszórókból meg szól a Röyskopp What Else Is There címűje. Meg egyébként is, fázik a lábam, itt az ősz.

Ja, ha van kedvetek képet küldeni, ide jöhet.

Szuper vagy, ez a helyes irány. A második megállóhoz egy kis segítség: fusd át az Apple-csaj-rovatot, és keress egy meglehetősen szőrös bombázót. A lábai alatt ott lesz a titok.



Az Apple lecseréli Mighty Mouse-t

Na, itt az ideje, hogy megint valami innovatívval rukkoljanak elő ezen a téren a cupertinóiak, a 2005-ben piacra dobott Mighty Mouse finoman szólva sem volt elsöprő siker. Most viszont, a multituch-őrület közepette meglepne, ha az Apple nem valami többujjas matatással kapcsolatos beviteli módot tálalna elénk.

Merthogy a pletykák szerint ezt tervezik az új egérrel, sőt, új billentyűzet is várható, mégpedig nem is soká, az asztali gépek frissítésével új beviteli eszközök is jöhetnek. A források szerint a Mighty Mouse rendelésekre is két hetes várakozást ír elő az Apple, erre pedig állítólag két éve nem volt példa.

Az Apple egyébként bármelyik percben frissítheti a meglévő asztali Mac-termékpalettát. A cég értesítette a kerekedőket, hogy 2-3 hetes várakozási időt irányozzanak be a Mac mini rendeléseikre. Az Apple általában 3 nap alatt szállítja a gépeket, ilyen kiértesítés pedig mindig hardverfrissítés előtt szokásos.

A legnagyobb kerekedőházak már eladták a teljes készletüket a legkisebb Mac miniből, a rendelés teljesítése az Apple által ajánlott 2-3 hét a legkisebb asztali gépek esetében. Az iMaceknél 3-5 napos szállítást írnak Cupertinóban, ami ugyan hosszabb, mint a szokásos, de azért máskor is előfordult.

Pedig leginkább utóbbiak frissítését várjuk. A pletykák kecsesebb házról, erősebb hardverekről, új Core i7-esekről, Blu-Ray-lejátszóról és alacsonyabb árról szólnak. Meg újratervezett, alumínium távirányítóról, és a most már véglegesen is ezüst-feketébe átcsapó dizájnba valószínűleg az új egeret is belevonják. A Mac minikhez nemigen tudnak érdemben hozzányúlni.

És akkor lássunk egy kis történelmet, valamint az új billentyűzet méreteit (ezt egy szövetségi hivatal tette közzé, az Apple rápirítására gyorsan eltávolították a képet, de nem elég gyorsan):




süti beállítások módosítása