almalé és kungfu Rólunk

Itt a láthatatlan iPhone!

Az Onion eddig sem ment a szomszédba egy kis baromságért, gondoljunk csak a billentyűzet nélküli MacBookról készített riportra, de most, ha lehet, még tovább ment a kamu hírek írásával foglalkozó lap: beszámolt az iPhone 3Gi-ről, ahol az „i” az invisible-t jelenti.

Igen, arról van szó, hogy a telefon láthatatlan, de ha valaki őszintén hisz az Apple-ben, akkor hirtelen láthatóvá válik az iPhone, sőt, ilyenkor még az is kiderül, hogy soha szebbet ember még nem alkotott az új mobilnál. És ne felejtsük el, hogy nemcsak a legszebb, de a legkönnyebb, legvékonyabb iPhone-ról is van szó ever, aminek a kijelzője elképesztően jó minőségű, és ami sokkal gyorsabb hardvert kapott elődeinél.

Phil Schiller állítólag azt mondta róla, hogy „olyan könnyű, mint a levegő”, és hogy „olyan vékony, mintha itt sem lenne”.

Természetesen nem létezik iPhone 3Gi, az Onion viszont már megint tökéletes pontossággal és remek humorérzékkel figurázott ki egy olyan jelenséget, amiről így egymás közt azért valljuk be: létezik.



Rohadtul elégedettek a vásárlók az iPhone 3GS-sel

A ChangeWave felmérése szerint az amerikai 3GS-vásárlók 99 százaléka elégedett a választásával, ezekből 82 százalék a "nagyon elégedett" mellé tett pipát. 38 százalékuk nyilatkozta azt, hogy a telefon jobb, mint várta.

A telefonhoz köthető szolgáltatások hiányosságait tárgyaló válaszok között egyértelműen vezet az AT&T hálózatának gyengeségei (55 százalék), a válaszolók 41 százaléka említette meg a rövid akkuidőt, 8 százalékuk pedig arról panaszkodott, hogy a cégük IT-részlege nem támogatja a platformot.

A felmérést 200 felhasználó válaszai alapján készítették.

A két válaszadót, akiknek nem tetszett a telefon, természetesen már átnevelőtáborban idomítják.



Utazó iPhone: Törökország

Sosem találnátok ki, hová ette a fene utazó iPhone-unkat: nem átallott elutazni a magyar vitézek ősi ellenségéhez, a törökök földjére. Hogy pontosan merre járt, azt nem árulta el kísérője, János, a telefon meg mindig kikapcsolja a GPS-ét, ha épp fotót készítenek róla, szóval tőle sem tudtuk meg. Lényeg, hogy valahol a janicsárok riviéráján jártak.

A törökökről ma már nem annyira a handzsár és a jatagán, nekem inkább a döner és a baklava ugrik be, mint Budapesten is fellelhető keleti eredetű fegyverek. És persze az a nagyvonalúság, amivel sokan közülük a szabályokra tekintenek. Erről van is egy sztorim.

Egy budapesti török étterem tulajdonosával akadt dolgom. Egy biztonsági kamera képe felvette, hogy az ő cégének autója rongált meg ezt-azt. Nem az én dolgom lett volna megíratni vele a baleseti bejelentőt, de amikor a kolléganőm akarta meginterjúvolni, mereven a padlót nézte, és nem szólt egy szót sem. Nem beszél nőkkel, na.

Emiatt kicsit pipa lettem, közöltem vele, hogy ezt itten most kitöltjük. Elmondta, hogy az autót a szintén török származású sofőr vezette. Már mindent összeírtunk, amikor láttam, hogy kihagytuk a jogosítvány számát. Mondom neki, meg kellene nézni az embere jogsiját, mire őszinte csodálkozás ül ki az arcára. Jogsi? Nincs neki olyan. A sorfőrnek.

Akkor te vezetted a kocsit, mondtam neki tegezésre váltva, mert kicsit elfáradtam. Kitöltöttük a papírokat újra, majd eljöttem. Fogalmam sincs, hogy mi a tanulsága a történetnek, csak úgy eszembe jutott.

Lényeg, hogy az utazó iPhone-unk jól érezte magát a napsütötte riviérán. Akart ugyan venni magának egy 3GS-lányt, de az országban még csak a 3G árusítása folyik nagy erőkkel.



Fotózz a laptoppal

Greg-0 küldte nekem ezt a képet. Fogalmam sincs, ki ez a Jackson-hasonmás az előtérben, vagy hogy mit vigyorog középen rózsaszín ingben az ál-Samuel L. Jackson (két Jackson-másolat egyetlen képen!), de azt tudom, hogy nagy tömegben a MacBook Pro iSight-ját használni fotózásra a legkirályabb dolog, ami megtörténhet ebben az Univerzumban.



Újabb iPhone 3GS szállítmány érkezett Magyarországra

Ismét információt kaptunk az iPhone 3GS készletekről:

Újabb, a korábbiaknál nagyobb szállítmány érkezett a iPhone 3GS-ből, így a T-Mobile a jövő héten megkezdi a továbbra is hosszú várólistára feliratkozott vásárlók kiértesítését. Emellett a T-Mobile korlátozott számban, T-Mobile ikon csomaggal vagy meglévő ügyfelek számára készülékcsere esetén a iphone.t-mobile.hu oldalon az interneten is forgalomba hozza az iPhone 3GS-t. Az interneten keresztül megrendelt készülékeket a szolgáltató az ország egész területén díjmentesen házhoz szállítja.

A július 31-én Magyarországon is bevezetett, világszerte nagy sikert aratott új iPhone 3GS iránt továbbra is nagy az érdeklődés, az első és a második szállítmány rendkívül gyorsan elfogyott, és vásárlási szándékukat jelezve változatlanul sokan iratkoznak fel a várólistára.

Az iPhone 3GS-re vonatkozó aktuális, kibővült üzletlista és az iPhone 3GS készülékkel kapcsolatos további információk az iphone.t-mobile.hu oldalon találhatók.
 

Na kérem. Nem tudom, hogy a Kínába eladott ötmillió készülék miatt kell-e nekünk szívnunk, de továbbra sem tűnik úgy, hogy az Apple a szükséges mennyiséget tudná szállítani. Mondanom sem kell, ez senkinek nem jó.

De legalább valamennyi készülék marad a várólistásokon kívül is.

update: mint megtudtam, árcsökkentés is lesz, de csak az iPhone 3G esetében. A 16 gigabájtos fekete iPhone 3G ára ikon csomagban ugyanannyi lesz, mint a fehéré (meg mint a 8 gigabájtos feketéé). Ez nagyjából azt jelenti, hogy a kisebbik fekete iPhone 3G-t nem lehet majd eladni, ha egyáltalán van még belőle.




süti beállítások módosítása