almalé és kungfu Rólunk

Grafikusok alkotásai iPhone-on

A Brushes nevű programmal el lehet rajzolgatni az iPhone képernyőjére különböző színekkel, legalábbis ennyit lát egy egyszerű felhasználó. A profibbak azonban lehetőséget láttak benne, és képesek órákat eltölteni egy kép megrajzolásával. Ehhez csak az ujjukat használják és a 3,5 colos kijelzőt.



A flickr-ön már szép kis közösség alakult ki ezekből az alkotókból, sokszor egészen meglepő, mit ki lehet hozni a kis képernyőből és a bumszli ujjunkból. Néhány a kedvenceim közül:


 



Steve Jobsnak májátültetése volt

Már januárban is téma volt, hogy ez vár a vezérre, akkor a Bloomberg adta közzé a pletykás orvosok diagnózisát. Most a Wall Street Journal erősítette meg, hogy Jobs két hónapja, Tennessee-ben esett át egy májátültetésen, és továbbra is június vége a várható visszatérés időpontja.

Ennyi az infó, meg hogy állítólag már jól van a vezér. Ha ez a hír előbb szivárog ki, mondjuk a műtét előtt, valószínűleg óriási részvényzuhanásnak lettünk volna tanúi. Jobs pedig láthatóan továbbra is azon dolgozik, hogy az általa annyira kedvelt személyi kultuszt kicsit megkoptassák, a cég érdekében.

Még Csabát sem ment ki üdvözölni a héten.

(Tóthúrnak köszönjük a linket.)



Képességeiben is Pro lett a régi MacBook

Legutóbb az egyedül maradt fehér szappantartót teszteltem le, most az újdonsült MacBook Prók (korábban unibody MacBook) erősebb képviselőjét néztem meg. Handrás az XMS-ben kinyitott egyet a kedvemért, amik elég gyorsan, alig egy hét alatt elértek Magyarországra is.

Az ezüst színű házon két fontos változást láthatunk, az egyik a gép alja, amin eltűnt az akkumulátor illesztés vonala, ellenben felkerült még néhány csavar. A másik változás a csatlakozók kiosztásában történt, így fest az előzőhöz képest:



Ami új, az a firewire port ismételt színre lépése, valamint egy SD kártyaolvasó. Ezért cserébe viszont eltűnt a külön audio bemenet, a gép az iPhone-on megismert csatlakozóval képes a hang be- és kimenetet egyetlen porton keresztül megvalósítani.

A kijelzőhöz elvileg nem nyúlt az Apple, de meglepetésünkre mégis szürkésebb képet mutatott az elődjéhez képest. Megpróbálkoztunk a színbeállításokkal, de így sem találtunk megnyugtató válaszra: az új MacBook Pro képe mintha kevésbé lenne fényes és ragyogó. Handrás szerint viszont lehet, hogy színhelyesebb.



Megnéztük az SD kártyaolvasó sebességét, ugyanazt a 20 megabájt/másodpercet produkálta, mint az USB-re kötött kártyaolvasó. A kártya egy centiméterre lóg ki a gép oldalán, nem rugós, nem pattan, csak benyomod és kész.

A Keresztapa óta tudjuk, hogy a családhoz tartozni nem egyszerű. Nem elég, ha Prónak neveznek, Próként is kell viselkedni, fel kell venni a tempót. Erős ellenfelet választottunk, a család rég kipróbált tagját: az új 13 colos, 2,53 gigahertzes (erősebb) MacBook Pro ellen a korábbi 15 colos, 2,4 gigahertzes MacBook Prót, a kipróbált veteránt kértük fel, mutassa meg, milyen egy tökös ellenfél.

Első menet a Cinebench tesztje. Miközben a gépek izzadtak a grafikai megjelenítés alatt, Handrás ezalatt viccből lefuttatta párszor a gyengébbik MacPrón is a tesztet. A behemót eredménye persze a többszöröse lett szegény laptopokénak, de nem mondtuk meg nekik. Hadd örüljenek.



Második menet: Xbench teszt.



Itt is lenyomta minden téren az új 13-as a régebbi 15-öst. Valójában először azért ezt a két gépet hasonlítottuk össze, mert nem volt Handásnál 2,4 megahertzeses, 13 colos unibody MacBook, de így talán még nagyobb tanulsággal zárult a teszt: gyorsabb az új 13-as, mint a régi 15-ös, és kábé ugyanannyiba kerül.

Az elődhöz képest (mások teszteredményi alapján) a Cinebenchen átlag 18 százalékkal jobb az új MacBook Pro. Most már igazi családtag. Csak vigyáznia kell, különben egyszer csak egy ló fejét találja az ágyában.



Utazó iPhone: Egyiptom

Utazó iPhone-unk a héten meglátta a teremtőjét. Legalábbis a házát. Ez pedig minden teremtményt mélyen érint: elkezdenek gondolkozni az életükön.

Olyan rövidke az egész, gondolta. Feltöltés nélkül még egy napig sem bírom, ha igazán odateszem magam. És olyan egyformák vagyunk. Tulajdonképpen van fekete, fehér, meg ez a buzgómócsing S jelű hülyegyerek.

Én a tapasztalataimmal fogok kitűnni, gondolta az Utazó. Kielégítek száz vágyat, és nem győzök le egyet sem. Minden végletet kipróbálok. Itt van mindjárt a hőmérséklet. Elutazom egy nagyon meleg és egy nagyon hideg helyre, és teszek rá, hogy a kézikönyvemben 0 és 35 fokot írtak.

Ezt gondolta, és meg is lépett Egyiptomba.



Fritzee készített nekünk egy képet róla. Nézi az egyik piramist, és izzad.



Letölthető az iPhone OS 3.0-t feltörő alkalmazás

A Devteam közzétette az iPhone OS 3.0-ás operációs rendszerhez tartozó Pwnage Toolt. (A hackerek nemzetiségéről egyébként sokat elárul a post címe: trois, drei, три, három!)

A jailreaket nem érdemes feltenni annak, aki jelenleg yellowsn0w-használó, ugyanis az ultrasn0w még nincs kész, és a korábbi unlock-alkalmazás nem megy a jelenlegi basebanddel. A jelenlegi Pwnage Tool továbbá nem működik az új iPhone 3GS-eken.

Ez van. Aki a szabad szolgáltatóválasztásra vár, várjon tovább.

update: itt találtok segítséget a művelethez




süti beállítások módosítása