almalé és kungfu Rólunk

Ezresek klubjában az Appleblog

Hát ezt is megértük, az ötszáz után az Appleblog bejegyzéseinek száma elérte az ezret, amit egy év és három hónap alatt sikerült elérni. Úgy gondoltam, ez alkalomból is készítek egy kis összefoglalót, és mint legutóbb, virtuálisan koccintok veletek.

Kezdjük a legmagasabb számmal, a blog indulása óta több mint kétmillió kattintás gyűlt össze az ezer posthoz, könnyű kiszámolni, hogy átlagosan kétezerszer néztetek meg egy-egy bejegyzést.

A rekorder post korábban 17 ezer kattintást hozott, ez a díj most 26 ezer PI-vel a Megkeresi a házipornónkat a számítógép-szerelő című bejegyzésé. Látható, hogy a pornó olyan közösséget teremt, amit az Apple soha nem tudna.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy ketten is a pornó+kép keresőkifejezéssel jutottak el a blogra, de zseniális volt az Itouch+POFÁTLAN+ÁRON, a bonym+most+hogy+néznek+ki és a kutya+nyomja+a+csajt keresőkifejezés is. Végül csak ide jutottak az érdeklődők.

Az Appleblog tábora is bővült, míg legutóbb egy 5000-es átlagról tudtam beszámolni, most már 6500 körül van a legutóbbi 30 nap átlagos napi PI-értéke. És láttam már jóval 9000 felett is mozogni.

A legutóbbi leolvasáshoz képest végbement egy-két változás az oprendszerek és böngészők statisztikájában is. Csökkent az Internet Explorer (14-ről 11 százalék) és a Firefox (60-ról 49 százalék) részesedése, nőtt viszont a Safarit használók aránya (16-ról 27 százalékra), miközben az operációs rendszerek megoszlása változatlan maradt. Most vagy a Macesek kaptak rá a beépített böngésző ízére (vagy az új bétáéra), vagy a Windows-felhasználóknak jött be az Apple browsere.

Állandó rovatként jelentkezett az Utazó iPhone, a Heti Apple-csaj, a Fake! Kamu! Apple!, és az Akik telefonon hívják Cupertinót. Ez utóbbi ugyan még csak egy részt ért meg, de szervezem az interjúkat a hazai iPhone-fejlesztőkkel, ha te is az vagy, jelentkezz ezen az email-címen.

A többi rovathoz is a tevékeny részvételetekre van szükség, küldjetek fotókat, ha nyaraltok, ha celebet láttok almával, vagy ha valami iszonyú Apple-utánzatot sikerül leemelni a polcról.

Új dizájn is készül a blognak, amit a közeljövőben leplezek le. A végső kinézetéről még nekem is csak elképzeléseim vannak, de remélhetőleg ütős lesz.

Csin-csin.



Iránytű lehet az új iPhone-ban

Az új iPhone 3.0 OS bétájában ismét újdonságokat találtak, ezúttal a BGR látott utalást egy beépített digitális iránytűre, ami valószínűleg az új iPhone-ba kerül majd bele.

Ez ugye nemcsak arra lesz jó, hogy mindig tudjuk, merre megy le a nap, hanem számos erre épülő alkalmazás tudja majd használni a testünkből kiálló képzeletbeli vektort. A térképes programok sem hülyülnek meg, ha túl lassan mész, és a GPS-módszerrel nem tudja meghatározni a haladási irányt.

De más felhasználási területei is lehetnek az irányunk meghatározásának, az Androidban például a Google Street View-ja is így működik:

 



Állítólag az Apple netbook van a képen

Ha eltekintünk attól, hogy szerintem például nem lesz ilyesmi, vagy hogy az Apple is tagadja a fejlesztést (ami viszont arra utal, hogy fejlesztik a netbookot), akkor is gyanús, hogy lépten-nyomon MacBook mini-fotókba botlunk. Főleg, hogy mindegyik máshogy néz ki.

Na most valaki hazudik.

Ezen a képen például gyanús az Apple-logó, és azt sem hinném, hogy kihozna egy olyan tízcolos gépet a kaliforniai cég, ami pont olyan, mint az MSI Wind (ami meg pont olyan, mint a MacBook).

Szerintetek?

Mondjuk van, aki szerint a képen látható izé attól különleges, hogy spéci anyagból készült: papírból. Én a vonalzó gyártóját is lecsekkolnám.



Válaszolj apukának, megmondja, ki vagy

Állandó olvasónk, Időmilliomos Apuka a napsütötte Kaliforniából (vagyis közel a tűzhöz), készített egy kérdezz-felelek játékot. A játékos kérdések - egyértelmű és kevésbé egyértelmű válaszokkal - rávilágítanak arra, miért vesz az ember a kezébe egy Macet, és aztán miért nem engedi el többé. Játék itt.



Mindenre van egy iPhone-alkalmazás

Ha a "fucking iPhone" folyton eldobja a hívásaidat, ha már nem igazodsz ki a letöltött baromságokon, és ha már zavar, hogy az ismerőseid ki nem állhatnak, mert mindig megmutatod nekik az éppen letöltött új alkalmazásokat, itt a megoldás.

Nekem nagyon tetszik a video, az egész iPhone-jelenséget nagyon egyszerűen és lényegretörően világítja meg.
 




süti beállítások módosítása