almalé és kungfu Rólunk

Steve Jobs továbbra is az Apple vezére

A Wall Street Journal félig-meddig megválaszolta azt a kérdést, ami engem, és szerintem sokunkat érdekel: vajon mi lehet Steve Jobs-szal. Persze továbbra sem az egészségi állapotán szeretnék csámcsogni, a most érkezett hírek mégis biztatóak.

A lap belső informátorai arról számoltak be, hogy noha már három hónap is eltelt Steve Jobs egészségügyi szabadságolása óta, a vezér továbbra is részt vesz a vállalat valamennyi stratégiai döntésében. Rendszeresen felülvizsgálja a termékeket és a terveket, a következő iPhone user interface-ének kialakításában is személyesen vett részt, ahogy korábban is. A források megerősítették, hogy egy iPhone-nál nagyobb, MacBooknál kisebb új termék életre keltésén is tevékenyen dolgozik.

Tim Cook-ra jut a napi, operatív döntések meghozatala, és a vezérrel közösen meghozott stratégia megvalósítása. Tulajdonképpen Cook pontosan ehhez ért jól. Pontosítok: ehhez biztosan.

A vállalat igazgatótanácsa továbbra is várja vissza Steve Jobsot júniusban, és rendszeresen beszélnek a vezér orvosaival. A munka továbbra is ugyanúgy megy Cupertinóban, mint azelőtt. A részvényeken is meglátszik a pánik csillapodása: a hosszas, 80 körüli vételár után ma már 120 körül jár a papír értéke.



Egymilliárd letöltés az AppStore-ban

Az AppStore-os letöltések száma néhány napon belül meghaladja az egymilliárdot. A felhasználók egyre többen vannak, és egyre gyorsabban pereg a számláló:

Decemberben még csak napi 2,2 millió programot rántottak le a szerverekről, ez a szám most már 5 millió alkalmazás naponta. A gyorsulást jól mutatja, hogy január 16-án még a  félmilliárd alkalmazás letöltését ünnepelte az Apple, és most máris eljutottunk az egyébként is elképesztő szám kétszereséhez.

Az Apple egy visszaszámlálót helyezett el az iTunes Store nyitóoldalán, és nyereményeket is felajánlott az eseményre. 10 ezer dolláros iTunes Gift Cardot, iPod touch-ot, Time Capsule-t és egy MacBook Prót sorsolnak ki azok között, akik letöltenek egy alkalmazást az egymilliárdos érték elérése előtt, vagy kitöltenek egy nyomtatványt.

Kitaláltátok, Magyarország nem játszhat.



Fake! Kamu! Apple! III. rész

Két hete indult a sorozat, azóta egy rakás érdekes kép érkezett mindenféle Magyarországon is kapható iPod-másolatról, a mostani postban azonban egy komplett tesztet olvashattok Malachinak hála, aki nemcsak meglátta, meg is vette a hulladékszámba menő shuffle-utánzatot.

Íme a remek leírás:

Ezt a csodát másfél éve szereztem eBay-en, kemény 1 dollárért, (nem vicc) szállítással együtt verte az 5 USD-t a pricetag. Egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne vegyem meg. Kíváncsi voltam mit adnak manapság egy doboz cigi áráért zenelejátszó fronton. Akkor még 150 körül ment a dollár.

 

Kínából érkezett a csomag, a rendes 2 hetes határidővel. Benne semmi egyéb, csak a lejátszó meg a füles összecsomózva védőfóliában.

 

Ránézésre tökéletes koppintás, sőt tapintásra is. Hűvös fém, határozott katt a léptetőgombnál, csak az almalogó hiányzik. A fülhallgató már ránézésre is gyanús, de oda se neki. Szóval kívülről patent a kicsike, ki hitte volna.

 

 

Bekapcsolni viszont nem szabad. Mert az igaz, hogy szól, de minek. Nagyapám 40 éves Sokol-ja szebben adta a kukoricaföldön, mint ez. Magas az nincs, mély az minek - még megsérül a dobhártya - alapvetően olyan a hangzás, mintha egy elásott dobozból szűrődne elő, a pincéből. Próbáltam Sennheiser fülessel is, de 5 másodperc után kitéptem belőle, nehogy megártson a tortúra szegénynek.

 

A működése amúgy megegyezik a gyári shuffle-éval. Léptetés, hangerő, miazmás. Csatlakozás jack-USB, bármilyen adat minden további nélkül másolható rá.

 

Azóta van egy 1GB-os háttértáram, amit soha nem használok de kidobni meg nincs szívem.

 

Hát így.

Amennyiben hasonló szart láttok, esetleg vettetek is egyet, mindenképp írjátok meg nekem az élményeiteket erre a mailcímre.



MacBookos iPod jöhet

A 9to5Mac szerint az Apple egy olyan gyártástechnológiát védetett le, amivel unibody iPodokat lehet készíteni. Ezek a lejátszók olyanok lennének, mint az új MacBookok, tehát egyetlen alumíniumdarabból készülnének, bár a nano meg a shuffle már most is ilyen. A képen azonban a Classic modell látható, ami önmagában persze nem különösebben izgalmas, viszont könnyen lehet, hogy előtt-utóbb az iPhone-t is utoléri ez a tömbházas trend.

Jöhetnek a fantáziaképek az új mobilról. Például az ilyenek:



Utazó iPhone: Nápoly

Jó barátom, és az Appleblog állandó olvasója (és kommentelője), tygger néhány hete Nápolyban járt élete párjával és menyasszonyával, előbbit a szobája erkélyén le is fényképezte:

Az előtérben az utazó iPhone, a háttérben a Vezúv látható, amin odaérkezésükkor még hósapka fénylett, távozásukkor meg nem. De engedem, hadd mesélje el tygger saját tapasztalatait:

A magyar turisták által viszonylag ritkán látogatott Nápolyba is eljutott a kis kurva, ezen a képen még csak messziről nézi a Vezúvot.


Nápoly az igazi dél-itáliai őskáosz, szabályok nélkül, végtelenül kedves emberekkel, ahol a legeldugottabb tengerparton is odajöttek hozzánk, hogy magyarok vagyunk-e. mert hogy olyat még nem láttak errefelé. Még visszamegyünk.





süti beállítások módosítása