almalé és kungfu Rólunk

Apple-termékek az animációs filmekben

A Macensteinen találtam ezt a jó kis összeállítást a Pixar-mozikban felbukkanó almalogós termékekről. A két cég mögött ugyanaz az ember, Steve Jobs áll, tehát nemcsak egyszerűen arról van szó, hogy a Pixart lefizették, vagy hogy a stáb lelkes rajongókból áll össze, akik egyszerűen nem tudják kihagyni a filmből az Apple-t. Az mindenesetre érdekes, hogy az animációkból néha még azt is megtudhatjuk, milyet titkos fejlesztések folynak a kaliforniai cégnél, szóval érdemes figyelni a részletekre.

Tovább olvasom


Videokamera lesz az új iPhone-ban?

Tudom, hasonló címmel írtam már posztot korábban, de most új fejlemény van az ügyben. Az Appleinsider úgy értesült, hogy a következő iPhone (vagy a következő iPhone-ok valamelyike) már videofelvételre is alkalmas lesz. Nem tudni, hogy ez pontosan mit takar, a lapnak csupán ennyit súgott meg az informátor. Valószínűleg a mostani fényképezőt alakítják át, és talán alkalmazzák a korábban már szabványban levédett, forgatható megoldást.

A pletyka nem előzmény nélküli, hiszen az Engadget a héten talált az új iPhone OS-ben egy Publish Video funkciót (amivel a MobileMe szolgáltatáson belül lehet videót küldözgetni), és korábban is hallottunk már hasonló találgatásokat. Ha igaz Boy Genius tippje, miszerint több új modellt is kiad az Apple nyáron, még az is lehet, hogy a videofelvételre alkalmas készülék csak az iPhone 3,1 sorszámot kapó high-end modellben lesz megtalálható.

Meg az is lehet, hogy nem is lesz új telefon nyáron. Minden lehet.



Könnyen megszokható a Mac

A következő sms-t kaptam az előbb az apámtól, aki a héten cserélte le pc-jét:

Azt nem tudom, miért nem volt nekem eddig iMacem.



süti beállítások módosítása