almalé és kungfu Rólunk

Jól pörög az AppStore

Miközben a nyugati világ azzal van elfoglalva, hogy az Apple a nyomtatott médiumokban is elkezdte reklámozni az alkalmazásboltot, nekünk főleg a legújabb adatok az érdekesek. Ezekből kiderül, hogy az októberi kétszázmillió után most már háromszázmillió letöltött programnál tart az AppStore, pörög tehát rendesen.

Közben a kínálat is nőtt, szerdán elérte a tízezret az alkalmazások száma, most már a 10500-hoz közelít, ami jól mutatja az üzleti modell sikerességét. Meg okot az röhögésre is.

Emlékeztek, hogy amikor a Google felvázolta az Andorid boltjának vázlatait, mivel érveltek az elemzők? Hogy miért lesz az sikeresebb? Mert szabadon feltölthet rá bárki, bármit, kontroll nélkül, ami nem szab majd határt a fejlesztéseknek.

Nem azt mondom, hogy az AppStore-nak nincs hova nőnie, hogy nem hiányzik belőle a fingós alkalmazás, meg pár hasonló, de tízezres választék mellett úgy érzem nem kell nagy árat fizetnünk a biztonságért.



Megbontotta a téridő-kontinuumot a Parallels

Rájöttem, hogy csetelés közben az előbb olyan jól sikerült összefoglalni az engem ért atrocitást, hogy azt változatlan formában bemásolom ide:

a parallelses windowsom úgy gondolta, hogy neki most 17 gigára van szüksége, és úgy is tett
...
és nem tudom rávenni, hogy elégedjen meg kevesebbel, mondjuk annyival, mint amennyi helyet egyébként elfoglal
...
slusszpoén, hogy van egy olyan gomb a parallelsen, hogy csökkentsd lehetőleg a diszk területét, na most erre rákattintottam és növelte bazmeg
...
mi következik?
...
úgy van, windows reinstall
...
csak a megsemmisítés lesz egyszerűbb: az egészet a kukába húzom
...
pukk, ennyit fogok hallani




Az elemzők 120 ezer forintos Apple netbookot várnak

Talán emlékeztek még, a héten írtam arról, hogy szerintem nem lesz Apple-netbook. Na, azóta még egy elemző világgá kürtölte, hogy kedvenc kaliforniai cégünk egy nagyon olcsó számítógép kiadásán töri a fejét, amit én továbbra is fenntartásokkal kezelnék, de azért megosztom a víziót veletek.

Tovább olvasom


Botrány: Most Zune-t vagy iPodot használ Obama?

Háhá, gyerekek, olyan jó látni, hogy van egy sokkal ijesztőbb és hülyébb közösség, mint a miénk: a Zune-osoké (köpködők). Történt a héten, hogy napvilágot látott a pletyka, miszerint Barack Obama, a leendő amerikai elnök a Microsoft lejátszóját használja. Mindenki tévedhet persze, és miért ne tenné, szabad világban élünk, viszont a hír hallatán a Zune-közösség mind a hat tagja extázisba esett, és egy szebb világot képzelt a világnak. Konkrétan.

Ilyeneket írtak:

Tovább olvasom


Cipő kerüljön a helyére!

Na kérem szépen, abban már majdnem teljesen biztos vagyok, hogy a gyerekkorban megismert formájában nem is létezik a Mikulás, viszont a mai napig kiteszem a cipőt az ablakba. Ebbe főleg olyan csokoládék kerülnek, amiket a csajom enne meg szívesen, persze az övé meg az én kedvenceimmel van tele. Szamos marcipán és társai. A lényeg, hogy évente egyszer büntetlenül lehet édességet zabálni, és a piros csuhás fickónak hála még kap egy kis plusz bájt is a sztori. Ha lesz egyszer gyerekem, 18 éves koráig biztosan eltitkolom előle az igazságot, hogy a Mikulás valójában lapp, mint Kákalaki Akka, aki meg egy beszélő lúd.

Gondolkodtam, hogyan lehetne ebbe a postba egy kis Apple-t csempészni, de semmi értelmes nem jutott az eszembe, úgyhogy most felsorolom nektek a kaliforniai cég számítógép-kínálatát karakterszám-sorrendben:

iMac
Mac Pro
Mac mini
MacBook
MacBook Air
MacBook Pro




süti beállítások módosítása