almalé és kungfu Rólunk

Váláshoz vezetett a pornókép az iPhone-on

Akik eddig olyasmikkel vádolták az Appleblogot, hogy az bulvárosodik, azok megnyugodhatnak, minden állításuk értelmet nyer: kicsivel a Blikk-színvonal alá süllyedek és úgy megmártózom a mocsokban, hogy azt hónapokig sem mosom le magamról. De hát vasárnap van, hétvége, annak is az utolsó órái, úgyhogy ezzel a 9to5Mac-en talált kis színes hírrel sokkollak titeket. A post témája egy júzer levele, Susan042764-é, aki a következő kéréssel/kérdéssel tűnt fel az Apple supportoldalán:

Kérem segítsenek! Belenéztem a férjem iPhone-jába. Egy őt ábrázoló erotikus  képet találtam a mobilban, amit emailhez csatolva el is küldött egy nőnek. Amikor számon kértem, azt válaszolta, hogy bár a fotót valóban ő készítette, de azt nem küldte el senkinek. Azt állította, hogy ez egy tipikus iPhone működési hiba: a képek néha maguktól csatolódnak egy emailcímhez, aztán megjelennek a küldött üzenetek között, pedig valójában nem is mentek ki ezek a mailek. Történt már valakivel hasonló? A házasságom jövője múlik a dolgon!

A bejegyzésre egy rakás komment érkezett, a legjobb talán ez volt:

Tényleg létezik ez a működési hiba, de csak akkor jelentkezik, ha a kép tényleg nagyon durva.

A többiek viszont nem viccelték el a problémát, inkább elmagyarázák Suzannek, hogy ilyesmi aligha történhetett meg és a férj jó eséllyel tudatosan küldte el azt a levelet. Szegény asszony most kétszeresen is becsapva érezheti magát, hiszen nemcsak megcsalták, de a hazugság leleplezése után a világ leghülyébb sztorijával próbálták megetetni. A sok válasz hatására a nő még jobban megnyílt, úgyhogy egy kommentnek hála most már arról is lehet némi fogalmunk, hogy mi lesz a házasság sorsa:

Hát ha mindenképp tudni akarjátok: egy közelképről van szó, amin ép örömet okoz magának, a fotó az öröm csúcspontján készült (próbálok finoman fogalmazni). Olyan jól sikerült a felvétel, hogy biztos gyakorolta már párszor korábban. Most ez a kép, korábban a későesti telefonbeszélgetések, a különféle üzenetek és emailek … és ez nem is az első nő… legyen elég annyi, hogy az ügyvédem már dolgozik a válás előkészítésén. Mindazonáltal szeretném nyitva hagyni annak a lehetőségét, hogy az egész csak tévedés (bár úgy gondolom, a férjem a nagy tévedés) és köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt ehhez a beszélgetéshez.

Tanulság: ne csald meg az asszonyt! Vagy ha mégis, ne küldözgess magadról meztelen képeket! Vagy ha mégis, töröld ki!

És ürítsd a kukát.



Hová lett az új Google-kereső?

Nem tudom. Az biztos, hogy a videó, amit az előző posztba linkeltem, eltűnt a youtube oldaláról, és a Google fejlesztési oldaláról is levették az új iPhone-alkalmazást bemutató bejegyzést. Most vagy a homo sapiensek internetes memóriáját tesztelik, és ezért tesznek úgy, mintha a fejlesztésről szó sem esett volna, vagy az Apple dobta vissza az utolsó pillanatban az alkalmazást, amiért a Google besértődött. Azt nem hiszem, hogy adminisztrációs okai vannak a késlekedésnek, mert ebben az esetben érthetetlen lenne a Menlo Park-i cég reakciója.

Mivel hétvége van, nem tudtam felhívni Eric Schmidtet, de láthatóan a kaliforniai lapok sem vették erre a fáradtságot, így egyelőre nem tudjuk, mi történt. Lehet, hogy mégis Androidra adják ki az alkalmazást, de az is előfordulhat, hogy egy gigahoax áldozatai vagyunk. Jobb ötlet nem jut eszembe, mert éppen a Hit me, ich liebe dich üvölt a fülembe, de ha nektek eszetekbe jut valami más lehetőség, ne habozzatok.



Repedések miatt perelik az Apple-t

Ez már sorban a ötödik beadvány, amit az Apple ellen indítanak az iPhone miatt, ezúttal azonban a telefon fizikai adottságait vette célba Avi Koschitzki, mivel sok esetben hajszálrepedéseket találnak az Apple-kütyükön, néha az újonnan vásárolt készülékeken is.

"Noha az Apple tudott a problémáról, és a felhasználók folyamatosan panaszkodnak törött iPhone-okról, az Apple továbbra is engedélyezte a termék eladását, változtatás nélkül" - áll a beadványban. A dokumentumban mellékesen megemlítik, hogy a felperes nincs megelégedve az iPhone-frisítésekkel sem, számos probléma a mai napig nincs kijavítva, és a 3G sem eléggé gyors. Emiatt egyébként alperesként az AT&T-t is megnevezi Koschitzki.



Az IBM-vezér visszatámad

Az előzményeket itt olvashatjátok, a legújabb fejlemény az ügyben az, hogy Papermaster, az IBM-től távozott, és az Apple-lel leszerződött szakértő ellentámadást intéz az IBM ellen. A beadványban szerepelnek a korábbi indokok, vagyis hogy az Apple egyáltalán nem számít szűkebb értelemben vett versenytársnak az IBM számára, valamint hogy Papermaster tudása leginkább a blade szerverekre, és üzleti megoldásokra korlátozódik, annak pedig az iPod divízió vezetőjeként nem sok hasznát veszi.

A beadvány azt is megemlíti, hogy Papermaster ugyan vállalta, hogy egy évig nem helyezkedik el konkurenciánál, ez az időtartam mégis túl hosszú, hiszen manapság ennél jóval gyorsabban értéktelenné válnak az üzleti titkok. És most jön a kiütés: Papermaster ráadásul egyáltalán nem is ismeri el a megállapodás érvényességét, hiszen azt állítólag lehet úgy értelmezni, hogy csak New York állam területén belül tiltják a munkavállalást, az új igazgató viszont eddig Texasban, most pedig Kaliforniában tevékenykedik.

A bíróság elrendelte, hogy az IBM tartson készenlétben hárommillió dollárt a bírósági költségekre, és Papermaster vigaszdíjára, amit a kiesett munka jelentett neki. Persze ez lehet szabvány eljárás is, a bíróság egyelőre nem döntött az ügyben.




süti beállítások módosítása