Az AAPL papír 110 dollár alatt áll, amire 2007 májusa óta nem volt példa. Legutóbb az Appleblog indulásakor vásároltam gondolatban 125 dollárért egy talicskányi Apple-részvényt, de becsületemre legyen mondva, májusban túladtam volna rajta 190 dolláros áron, erre tessék. Most már elkezdek lottózni is.

Hétfő reggel az Apple-részvények 17 százalékos eséssel kezdtek a legutóbbi záráshoz képest. Az történt, hogy az elemzők átértékelték a helyzetet: az Apple papírjai folyamatosan szállingóznak lefelé, a vállalat bevételei nem nőnek drámaian, meg egyébként is, szóval a Morgan Stanley a részvények célértékét a korábbi 178 helyett 115 dollárra lőtte be. Bumm. És ha hozzávesszük, hogy ugyanez a szám egy hete még 192 dolláron állt az New York-i elemző cégnél, akkor a mostani lépés hatása tényleg igen sokkoló lehetett a befektetőknek.



Ekkorát legutóbb januárban esett a részvény értéke, amikor az optimista elemzők túl magas bevételt jósoltak az első negyedévre, így amikor az Apple közzétette a jelentését, zuhanni kezdett az Apple-papírok értéke: 198 dollárról két hónapig meg sem állt 121 dollárig, ahonnan az év közepére ismét feltornázta magát a cupertinói cég 190-ig.  Szép kis szinuszt művelnek itten.