A Sydney Morning Herald egy érdekes cikket közölt le, az érdekeset úgy értem, hogy furcsa. Liam Gunsont, az IDC elemzőjét idézve azt fejtegetik, hogy noha a Macintosh számítógépek népszerűek, az Apple mégsem lehet meghatározó a nagyvállalati szegmensben, amíg az átütő fejlesztések ezen a téren váratnak magukra. Az XServe-nek nem sikerült meghódítani a piacot, az Apple nem tud elterjedni a vállalati  környezetben.



A legnagyobb problémának az Apple szerverek rugalmatlanságát nevezi meg a szakértő. A kaliforniai cég szervereinek beillesztése meglévő rendszerek mellé ugyanis olyan kihívás, amit nem szívesen vállal fel senki. Az IT menedzserek azért is tartanak a váltástól, mert ki lennének szolgáltatva egyetlen szállítónak, aki ráadásul kiszámíthatatlan, az Apple ugyanis titkolja a fejlesztéseinek irányvonalát. Szóval a menedzserek rémálma.

Szerencséje az Apple-nek, állítja a cikk, hogy tudja futtatni a Windowst,erre majd harapnak az IT-sek! Itt kacéran felvontam a szemöldökömet, mint Rúzsa Sándor. Vajon jó alternatíva a Windows futtatása Apple gépeken? Valóban ez lenne az iránya a kaliforniai cég szerverfejlesztéseinek? Aligha.