Legalábbis az elemzők szerint, de ők megesküdnének rá, hogy a következő hat hónapban piacra kerül a mobil szélessávra alkalmas Apple-mobil. A Citigroup szakembere ugyanazt mondja, amit én két hete, meg amit mindenki tud: Európában egyszerűen nem lehet sikeres egy százezer forintos mobil, ha nem képes kezelni a havonta ötezer forintért megszerezhető 3G-t.



Richard Gardner odáig ment, hogy kijelentette, a márciussal végződő negyedév gyenge eladási adatai miatt veszélybe került a 2008-ra tervezett 10 milliós darabszám elérése is, márpedig Európa érdeklődését csak a második generációs iPhone-nal lehetne felkelteni. De a tét még ennél is nagyobb: az Apple 2008-ban több európai és ázsiai országban is be akarja vezetni a mobilt, utóbbiakban már a gyerekek is 3G-s csippel a fejükben születnek (ez persze nem igaz, 8 hónaposan ültetik az áramkört az agyukba), márpedig ezeken a piacokon a kutyát sem fogja érdekelni a 2,5-es iPhone.

Az American Technology Research elemzője, Shaw Wu decemberben még azt mondta, hogy a 3G-s iPhone-t nyártól, az év második felétől kezdi el szállítani az Apple, hozzá csatlakozott még néhány elemző a véleményével. Ezt támasztja alá, hogy Steve Jobs a brit iPhone bemutatásakor még azt mondta, azért maradt ki a csip, mert az sok áramot zabált, de semmi ok a pánikra, mert 2008-ban jönnek az erősebb akkuk, amik majd ellátják az áramkör baját.

Már megint ezek a rohadt telepek, valami mozgalmat fogok indítani ellenük.