Craig Berger, az FBR Research elemzője szerint az Apple az eredetileg tervezett ötven százalékos visszaesés helyett már 60 százalékos gyengüléssel számol az aktuális negyedévben az iPodok és iPhone-ok piacán, így csökkentette a megrendeléseit is. A lanyhuló keresletben nincs semmi tragikus, karácsonykor mindenki kitombolja magát, az újévben meg elkezdjük törleszteni az ünnepi hiteleket, az viszont szokatlan, ha egy cégnek lefelé kell módosítani az előrejelzését: ez már azt jelenti, hogy valami nem a tervek szerint alakult. A lanyhulás a MacBook-ot is érinti, ami meg már kész tragédia, hiszen a viszonylag olcsó laptop húzza magával az egész számítógép-részleget.



Mindenesetre a Marvell, az IPhone wifi-csipjeinek szállítója, és a Broadroom, az érintőképernyők gyártója is szerény visszaesést tapasztalt a tervekhez képest márciusban. Szóval elvileg szopó van.

Gyakorlatilag viszont Craig Berger jóslata nem veszi figyelembe, hogy az Apple nemrég bemutatta az ultravékony MacBook Airt, meg a 16 gigabájtos IPhone-t, és a 32 gigabájtos IPod Touch-t, az új gépek segítségével meg akár teljesülhetnek is az eredeti tervek. Elképesztő izgalmak a részványárfolyam-gyengülés árnyékában, stay tuned.